​Robust og driftsikker

Grøn omstilling nødvendig

Vi hører dagligt om klimaforandringer: Is der smelter, stigende have, mere ekstremt vejr og stigende temperaturer. Vi er nødt til at handle.

Læs mere her

Kære nabo

Vi vil gerne have et godt forhold til vores naboer. Derfor lægger vi også vægt på at vores biogasanlæg skaber de mindst mulige gener for vores naboer.

Læs mere her

Robust og driftsikker

Vi producerer 6.000.000 m3 biometan om året. Det svarer til varmeforbruget for omkring 2.500 husstande. Det er med til at gøre Danmark selvforsynende af gas.

Læs mere her

Ja, selvfølgelig! Driftssikkerhed og robusthed er vigtige faktorer, når det kommer til biogasproduktion, især fordi det er en proces, der involverer komplekse biologiske og kemiske reaktioner. Her er nogle nøglepunkter om driftssikkerhed og robusthed i forhold til biogas:

Processens stabilitet

En stabil produktionsproces er afgørende for en pålidelig og kontinuerlig produktion af biogas. Dette opnås ved at opretholde de rette betingelser for mikroorganismerne, herunder temperatur, pH-niveau og næringsstofniveau. Overvågning og styring af disse parametre er vigtigt for at sikre processens stabilitet. På Grauballegaard Biogas overvåger vi derfor processerne 24/7.

Forsyning af næringsstoffer

Biogasproduktionen er afhængig af tilførslen af organisk materiale som affald, gødning eller biomasse. En pålidelig forsyning af næringsstoffer er vigtig for at opretholde en kontinuerlig produktion af biogas. Dette kræver en effektiv logistik og en pålidelig forsyningskæde.

Fleksibilitet

En robust biogasproduktionsanlæg bør være i stand til at håndtere variationer i substratets sammensætning og kvalitet. Dette kan opnås ved at designe anlægget til at være fleksibelt og ved at implementere teknologier, der kan tilpasse sig ændringer i de næringsstoffer der tilføres.

Sikkerhed

Biogas er brandfarligt på grund af dens høje indhold af methan. Derfor har vi naturligvis implementeret en række sikkerhedsforanstaltninger, herunder detektorer, ventilationssystemer og nødprocedurer. Det gør vi for at minimere risikoen for ulykker. Der her heldigvis aldrig været en alvorlig ulykke på et danske biogasanlæg som følge af brandfare.

Vedligeholdelse og overvågning

Regelmæssig vedligeholdelse og overvågning af biogasproduktionsanlægget er afgørende for at opretholde driftssikkerheden og for at identificere og løse eventuelle udfordringer i tide. Vi overvåger anlægget 24 timer i døgnet – 7 dage om ugen.

sms

Tilmeld dig vores SMS-service

Få vigtig information og driftsstatus fra os på SMS. Du kan tilmelde eller afmelde dig herunder.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Grauballegaard Biogas ApS

Allingvej 13B, 8632 Lemming

Se rutevejledning

Kontakt os

CVR-nummer: 40845747